RSS

Încrederea, cui i-o acordam?

01 dec.

disturbia-1176936361

Încrederea:Poate fi un lucru dificil faptul de a şti dacă să ai încredere sau nu. Fiecare situaţie prezintă pericolele ei, mai ales într-o lume în care înşelătoria şi trădarea sunt atât de răspândite. Cu toţii avem însă nevoie de prieteni de încredere, care să ne sprijine atunci când trecem printr-o perioadă grea din viaţă.

Încrederea poate fi periculosă: De ce ar putea fi periculos faptul de a avea încredere în cineva? O persoană care are o prea mare încredere poate fi naivă şi, prin urmare, uşor de păcălit şi de manevrat.Vedeţi, faptul de a crede orbeşte într-o poveste numai pentru că dorim ca ea să fie adevărată ne poate duce într-o situaţie neplăcută. Putem fi traşi pe sfoară pur şi simplu pentru că sentimentele noastre sunt trădătoare şi din obişnuinţă privim lucrurile în anumite situaţi cu ochii “închişi”.
Dar numai cel naiv se află în pericolul de a fi păcălit? Mulţi oameni, care în mod normal sunt precauţi, au fost amăgiţi de persoane care păreau a fi de încredere.

Însă faptul de a nu avea încredere poate fi periculos: Există totuşi pericole şi în faptul de a nu avea încredere în nimeni şi în nimic. Neîncrederea poate să distrugă ceea ce altminteri ar putea fi nişte relaţii apropiate şi benefice.Totuşi este inevitabil să nu fi păcălit din in când în când, dar este mai bine decât sa nu ai încredere în nimeni. O neîncredere totală poate chiar să ne pună în pericol sănătatea.

Rezonabilitatea şi echilibrul sunt importante: Faptul de a fi rezonabili cu privire la această problemă şi de a nu-i privim în mod nejustificat cu suspiciune pe alţii este un pas bun. Interpretarea greşită a motivaţiilor poate fi cea mai rapidă modalitate de a distruge relaţii apropiate şi frumoase. De obicei, cel mai bine este să consideram că prietenii noştri vor să facă ceea ce este cel mai bine pentru noi, în loc să le atribuim motivaţii greşite atunci când apar situaţii dificile. Nu trebuie să ne punem ochelari cu o dioptrie mare atunci când îi analizăm pe oameni, o persoană prudentă este cu ochii în patru. Poate ar fi mai bine să avem mai multă încredere decât să nu avem niciodată nici un pic de încredere.Şi la urma urmei cu toţi greşim.

„Nu te încrede-n scânduri putrezite –Vasi”

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe 01/12/2008 în încredere

 

4 răspunsuri la „Încrederea, cui i-o acordam?

 1. rar3shel

  21/02/2009 at 11:25

  Nu te supara, dar „Nu te încrede-n scânduri putrezite” a fost un citat al dramaturgului William Shakespeare.
  Cum poti spune ca l-ai zis tu ?

   
 2. vasi

  21/02/2009 at 13:41

  rar3shel: Da stiu ca Dramaturgul William Shakespeare a scris acel citat de sus, cine nu ar stii! Însa eu nu am afirmat ca aceea fraza imi apartine, eu ma folosit aceea fraza ca si un sfat din partea mea pt cititori.

   
 3. Dani

  02/08/2009 at 19:26

  Domnu vasi lasa-te de blog ca esti plin de inteligenta falsa, nu incerca sa te pacalesti pe tine sau pe noi ca nu merge;)

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: