RSS

Prietenii.

05 dec.

prietenii2

Ce este un prieten? Persoană de care cineva este legat prin afecţiune. Un prieten adevărat ne poate ajuta să gândim pozitiv. El ne poate încuraja şi ne poate ridica moralul când trecem prin momente grele. El poate chiar să sufere alături de noi.

Ca să ai un prieten, trebuie să fii un prieten: Ce presupune a fii un prieten? Cheia succesului în orice relaţie dintre oameni este: iubirea. Într-o prietenie frumoasă e mai important să dăruieşti decât să primeşti. Trebuie să fim gata să punem necesităţile prietenului nostru înaintea preferinţelor noastre şi a confortului personal. Întrebându-i în mod sincer pe prietenii noştri cum se simt, încercând să le înţelegem problemele şi făcând pentru ei tot ce ne stă în putinţă, fără să aşteptăm ca ei să ne roage. Prin urmare, arată interes faţă de ceilalţi, inclusiv faţă de prietenii pe care îi ai deja. Întăreşte relaţiile dintre voi. Find ascultători mai buni arătam mai mult interes faţă de ce spun prieteni noştri neîntrerupându-i când vorbesc. Alt element-cheie într-o prietenie frumoasă, de durată, e respectul reciproc. A-i sufoca cu prezenţa ta, a fii gelos sau posesiv, ar putea fii câţva factori care să diminuieze din relaţia ta cu prietenul tau. Lasă-i pe prietenii tăi să-şi facă şi alţi prieteni.

Cultivarea prietenilor: Eşti în căutare de prieteni adevăraţi? Poate că nu trebuie să îi cauţi prea departe. Unii dintre cei cu care ai tangenţă în mod frecvent ar putea fi prietenii tăi şi poate că şi ei au nevoie de prietenia ta. Totuşi nu te necăji dacă nu toate încercările de a-ţi face prieteni duc la o legătură profundă. De obicei este nevoie de timp pentru a lega o prietenie. Ai întâlnit persoane din culturi diferite şi ai încercat să legi cu ei o legătură de prietenie? Ori ce încercare ar putea fii încheiată cu succes.

Alegerea prietenilor: O alegere greşită a prietenilor nu va face alceva decât să intri mereu în încurcătură. Prietenii exercită o mare influenţă asupra noastră. Mai devreme sau mai târziu vom ajunge să fim ca ei. Ei te determină să gândeşti ca ei. Care este soluţia pentru a face o alegere bună? Uităte atent la conduita lui pentru că ea îţi va spune ce fel de persoană este şi numai după ce te-ai convins că are conduita pe care o au ceilalţi prietenii din cercul tău să-l incadrezi şi pe el în grupul tău de prietenii.

Nu-ţi strica prieteniile: De multe ori noi care ne considerăm prieteni ne provoacăm uneori durere unii altora. Ce putem face în astfel de situaţii? Să facem tot ce putem pentru a nu provoca dureri inutile. Un tratament dur sau înşelător nu îi apropie pe prieteni, chiar dacă se porneşte de la premisa că glumesc. Uneori apar neînţelegeri atunci când prietenii aşteaptă prea mult unul de la celălalt. Un prieten care este bolnav sau preocupat de o problemă gravă probabil că nu va putea fii ca de obicei. Deci în astfel de momente, să încercam să fim înţelegători şi să-l susţiinem. Asigurându-ne că prietenul nostru ştie că dorim să rămânem în relaţii bune. Prietenii sinceri se iartă unul pe altul (Coloseni 3:13). Vom fi şi noi genul de prieten care este mai ataşat decât un frate?

Loialitatea în relatiile cu prietenii: Fie că suntem căsătoriţi, fie că nu un prieten loial ne bucură inima şi ne îmbogăţeşte viaţa. Bineînţeles, în cazul celor căsătoriţi, cel mai bun prieten ar trebui să fie partenerul conjugal. Un prieten e mai mult decât un cunoscut. Probabil cunoaştem mulţi oameni — vecini, colegi şi diferite persoane pe care le întâlnim. Însă într-o prietenie se investeşte timp, energie şi sentimente şi este o onoare să fii prietenul cuiva. În plus, deşi aduce multă bucurie, prietenia implică şi responsabilităţi. Un act ce denotă lipsă de loialitate poate distruge chiar şi prietenii îndelungate. Prietenii obişnuiesc să se sfătuiască şi în chestiuni confidenţiale. Ei îşi vorbesc din inimă, fără să se teamă că vor fi luaţi în râs sau că vor fi trădaţi. Întrucât prietenii ne influenţează sentimentele, gândirea şi comportamentul este important să ne facem prieteni dintre cei al căror mod de viaţă e ca şi al nostru. Trebuie să fim atenţi să legăm prietenii cu cei care au aceleaşi convingeri ca noi. Astfel de prieteni ne vor ajuta să ne atingem obiectivele în viaţă.

Reclame
 
4 comentarii

Scris de pe 05/12/2008 în iarna, prieteni

 

4 răspunsuri la „Prietenii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: