RSS

Partea I, Job-ul.

13 feb.

De ce depinde în mare măsură?!

Următorii 4 paşi vă vor ajuta să vă întocmiţi un CV de calitate.

1. Fotografie

Este un element facultativ, uneori este solicitat în mod expres. Cu ajutorul sau, angajatorul poate asocia numele cu figura unui candidat, acest lucru ajutându-l să-şi amintească de respectivul candidat după ce intreviul s-a terminat. Fotografia poate influenta în bună măsură decizia angajatorilor. Din acest motiv ea trebuie să fie realizată de un profesionist, şi nu de un amator şi trebuie să vă reprezinte într-o ţinută clasică. Fotografia este amplasată, de regulă, în dreapta, sus. Ea trebuie să fie lipită şi nu capsată, şi trebuie să fie specificat pe verso, numele şi adresa candidatului, pentru a facilita identificarea în caz de dezlipire.

2. Date personale

Informaţiile prezentate în cadrul acestui capitol trebuie să fie cât mai complete şi cât mai exacte, pentru a corespunde cu datele din actele de identitate şi diplomele de absolvire. În cadrul acestui capitol trebuie, obligatoriu, menţionate:

Numele care, de regulă, se scrie cu majuscule.

Prenumele este bine să fie specificate toate prenumele, dacă este cazul, pentru a fi în perfectă concordanţă cu actele şi diplomele pe care le prezentaţi.

Data şi locul naşterii la această secţiune există doua variante: fie se indică data naşterii, fie vârsta. În cazul în care se optează pentru data naşterii, este bine să se menţioneze luna în litere. În general este bine să se precizeze şi locul naşterii, deşi aceasta nu este un element obligatoriu.
Adresa este foarte importantă să nu se omită aici codul poştal şi ţara, dacă este cazul.

Adresa de e-mail dacă există.

Numărul de telefon important este să nu se omită prefixul interurban, atunci când CV-ul este trimis in ţară, la care se adaugă şi cel internaţional al României, atunci când CV-ul este trimis în străinatate. Este bine să indicaţi şi un număr de telefon mobil, alaturi de cel de acasă, pentru a facilita o gasire rapidă.

Sexul masculin sau feminin, deoarece, în multe cazuri, mai ales pentru cei de altă naţionalitate, nu se poate deduce exact sexul după numele persoanei respective.

Statut civil situaţia familială trebuie sa fie specificată în una din următoarele variante: căsătorit/necăsătorit/divorţat/văduv.

Naţionalitatea este bine să fie specificată, deoarece, chiar dacă nu este o informaţie esenţială, pentru unii angajatori poate fi utilă.

Stagiul militar este un element important pentru cei de până la 30 de ani.

3. Studii

Dacă aveţi mai multe diplome în diferite domenii, de exemplu economic şi medical, este bine să le precizaţi doar pe cele care au legatură cu postul vizat, deoarece o diversificare a preocupărilor profesionale ar putea fi privită ca o lipsă de interes şi profunzime pentru un anumit domeniu. În general nu este indicată menţionarea şcolii urmate, ci doar a liceului şi facultaţilor absolvite. Nu uitaţi să specificaţi intervalul de timp aferent studiilor respective, alături de numele instituţiei, localitatea în care se află şi specializarea.

4. Experienţa profesională

Acest capitol este, de regulă, piesa forte a CV-ului, în funcţie de care, de cele mai multe ori, angajatorul decide dacă persoana respectivă este omul de care are nevoie sau nu. Practic acest capitol este un rezumat al evoluţiei dvs. profesionale, care trebuie să scoată în evidenţă cunoştinţele dobândite prin experienţe practice. Este foarte important sa relevaţi ceea ce aţi făcut în postul respectiv şi rezultatele pe care le-aţi obţinut. Informaţiile din acest capitol trebuie să fie cât mai complete dar, în acelaşi timp, concise. Trebuie precizat intervalul de timp, compania/instituţia, postul ocupat, funcţia şi atribuţiile avute, iar dacă aţi avut rezultate deosebite este bine ca acestea să fie menţionate. Rezultatele obţinute reprezintă o demonstarţie a competenţei şi capacitaţilor dvs., care pentru a putea fi apreciate trebuie să fie cât mai precis demonstrate.

În următorul articol voi prezenta şi ceilalţi 4 paşi esenţiali pentru a forma un CV de calitate.

Reclame
 
6 comentarii

Scris de pe 13/02/2009 în job

 

6 răspunsuri la „Partea I, Job-ul.

 1. alina

  08/06/2009 at 13:01

  Buna Vasi , daca vrei iti recomand un site , un blog a unui tip foarte destept, si cu multa experienta , in ceea ce priveste firma , job , managerii si multe alte chestii.O zi minunata iti doresc Alina

   
 2. Vasi

  08/06/2009 at 15:23

  alina, da poti sa-mi recomanzi, ms

   
 3. alina

  09/06/2009 at 08:44

   
 4. alina

  15/06/2009 at 17:04

  buna , cum ti se pare site-ul?

   
 5. Vasi

  15/06/2009 at 19:13

  @alina, sunt articole interesante,”unele”.

   
 6. alina

  16/06/2009 at 07:09

  buna
  @Vasi , mie mi se pare mult mai interesant ce spui tu „unele” …hmmmm ma faci sa gindesc la altceva.Poti sa dezvolti care sunt acele unele…

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: