RSS

Partea II, Job-ul

16 feb.

5. Lucrări publicate

Acest capitol este un element facultativ al CV-ului, şi de regulă i se alocă un spaţiu limitat, cu e xcepţia cazului în care solicitaţi un post la o instituţie cu profil stiintific/de cercetare.

6. Cunoştinţe si abilităţi

În cadrul acestui capitol trebuie consemnate limbile străine cunoscute şi cunoştinţele de operare pe calculator, precum ţi alte aspecte în care excelaţi şi care ar fi utile pentru postul respectiv. În prezent, cunoaşterea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională este absolut necesară. Bîneinteles că există posturi care nu necesită acest lucru, dar şi pentru acele posturi cunoaşterea unei limbi străine constituie un avantaj pentru dvs. şi este un lucru apreciat în asemenea circumstanţe. Nu este însă suficientă, într-un CV, doar menţiunea: „Limbi Străine: Engleza.” În general este bine să se prezinte în CV o apreciere a nivelului de cunoaştere a limbilor straine: scris, vorbit, citit. Alături de aceste 3 nivele, poţi să mergi mai departe şi să specifici la fiecare nivel: mediu, bine, foarte bine. Nu exageraţi cunoştinţele de limbă straină, deoarece acestea pot fi verificate oricând cu uşurinţă, posibil chiar la interviu. Este indicată trecerea in CV a tuturor limbilor străine cunoscute, indiferent de nivelul de cunoaştere, şi mai ales dacă una dintre ele este limba dvs. maternă. Menţionaţi neaparat eventualele atestate/diplome pentru o limbă straină.

7. Activităţi extraprofesionale

Ar fi bine să menţionaţi în CV acele activităţi extraprofesionale, care v-au dezvoltat anumite abilităţi, ce au o cât de mică legatură cu postul solicitat. Este indicat sa aveţi grijă ce specificaţi la acest capitol şi să vă limitaţi doar la strictul necesar de informaţii.

8. Diverse

Mobilitatea dacă sunteţi dispus să vă schimbaţi resedinţa sau dacă sunteţi dispus să faceţi deplasări frecvente şi pe perioade mai lungi.

Permis de conducere dacă este cazul şi dacă sunteţi un bun conducator auto.

Pretenţii salariale în general acest aspect se discută la interviu. Specificarea unei sume este însă riscantă, deoarece angajatorii urmaresc să cunoască personalitatea şi performanţele candidatului în funcţie de pretenţiile salariale. În cazul specificării unei sume prea mici, se creează impresia că nu aveţi încredere în forţele proprii, că vă subapreciaţi, iar în cazul în care specificaţi o sumă prea mare riscaţi să păreţi prea încrezător. Dacă totuşi trebuie specificată o sumă, este indicat să se menţioneze doar o bază de negociere, caz în care este bine să vă interesaţi în prealabil despre salariile din firma respectivă şi apoi să apreciaţi care ar fi baza de negociere în acest sens.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 16/02/2009 în job

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: