RSS

Timpul!

21 feb.

cronometru

Dacă aţi ştii că aveţi mult timp la dispoziţie, cum l-aţi folosi?

Pentru o persoană care este în vârstă timpul sa cam scurs, ar putea spune cei care sunt în situaţia aceasta, dar noi tinerii, putem spune că avem mult timp la dispoziţie de a pune în aplicare obiectivele pe care ni le-am propus? Nu avem această certitudine chiar dacă suntem tineri. Unele evenimente sau împrejurări ne pot ajunge şi pe noi tineri, astfel planurile noastre să fie zădărnicite. O dată cu trecerea timpului constatăm că suntem înaintaţi în vârstă şi că nu am realizat mare lucru în viaţă, suntem nemulţumiţi de noi şi deseori ne gândim, că dacă am fi tânar am acţiona altfel.

Deşi eşti tânar probabil că deseori ai spus că nu ai timp pentru un anumit lucru(i). Însă de ce spunem, NU AM TIMP? Chiar nu avem timp sau nu vrem să ne facem timp pentru lucruri cu adevărat importante. Putem spune că sa scurtat timpul şi că nu este asemanător celui din vechime? Nicidecum, timpul este acelaşi, noua ni se pare că este scurt din cauza multor activităţi de zi cu zi care ne ocupă mult timp.

Dacă aţi fi puşi în situaţiile de mai jos, cum v-aţi folosi timpul?

Dacă aţi avea ani la dispoziţie probabil v-aţi gândit la multe oportunităţi care vi le oferă viaţa, ar fi si normal să gândiţi aşa. Poate vă place să călătoriţi sau să faceţi diferite lucruri care vă plac, pe lângă serviciul pe care îl aveţi, acestea necesită mult timp.

Dacă aţi şti că mai aveţi câteva luni la dispoziţie, cum aţi folosi acest timp? Probabil că aţi face unele lucruri care vi le-aţi dorit din totdeauna sau aţi pune în aplicare unele obiective care s-ar încadra în acest timp.

Dacă aţi şti că mai aveţi câteva săptămâni la dispoziţie, cum aţi reacţiona? La început ar fi un şoc, dar v-aţi obişnui cu ideea şi probabil aţi folosi timpul care va mai rămas pentru a pune la punct unele aspecte legate de testament, etc.

Dacă vi s-ar spune, că mai aveţi la dispoziţie doar câtava zile, cum aţi reacţiona în această situaţie? Probabil că nu aţi şti cu ce să începeţi prima dată să puneţi la punct, fiind dezorientat de vestea pe care aţi primito.

Dar dacă vi s-ar spune, că mai aveţi la dispoziţie doar câteva ore, cred că ar fi cel mai mare şoc din viaţă, nu-i aşa? În această situaţie oportunităţiile pe care le-ai avut de-a lungul vieţi nu le mai poţi avea.

Foloseşte timpul într-un mod întelept, pentru ca cele 5 aspecte enumerate să nu te ia prin surprindere.

Vasi: Noi trecem, însă timpul îşi continuă cursul normal.

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe 21/02/2009 în timp

 

2 răspunsuri la „Timpul!

 1. sHaDoW gIrL

  26/02/2009 at 15:44

  the bucket list ai vazut?
  ehh uite asta as fi facut eu:)

   
 2. clau

  02/03/2009 at 17:36

  serios acu cu articolu ăsta ai pus degetul pe rană. Cred ca timpul folosit aiurea este problema multora( inclusiv a mea) dar o problema şi mai mare e că majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi ca âşi irosesc timpul cu lucruri care nu aduc nici o satisfactie si nici un beneficiu. La mine problema ar fi ca uneori nu fac diferenta între activitati utile, placute si constructive şi celelate activităţi pe care eu le numesc „pierdere de vreme”……..faina tema bravo!

  PS. scuze ca nu le citesc chiar tot timpul pe toate cand le postezi dar pana la urma tot ajung sa le citesc:) asa ca Keep on going.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: