RSS

Râsul, benefic pentru om.

02 mart.

ras

Râsul benefic asupra noastră. Zâmbetul poate avea un efect de ordin afectiv asupra unei persoane. O poate ajuta să-şi păstreze buna dispoziţie. De asemenea, contribuie la o bună sănătate. O zicală spune: „Râsul e un bun medicament“. Cred că sunteţi de acord cu această zicală. Faptul de a zâmbi ne face să ne simţim fericiţi.

Zâmbetul are un mare efect asupra altora. Imaginaţi-vă că sunteţi în situaţia de a vi se da un sfat sau de a fi mustraţi. Ce expresie a feţei aţi dori să vedeţi la cel ce vă sfătuieşte? O expresie rece sau aspră ar putea să vă irite. Însă nu v-ar face oare zâmbetul călduros de pe faţa celui ce vă sfătuieşte să vă simţiţi mai în largul vostru şi, prin urmare, să fiţi mai receptivi la sfatul dat? Cu siguranţă, un zâmbet poate reduce din neînţelegerile cauzate de situaţii tensionate.

Însă tot mai puţini oameni râd, de ce? Goana constantă după realizare pe plan material şi o carieră de succes ar fi una dintre cauze, o gândire negativa, problemele de zi cu zi, etc.

Ce putem face pentru ca râsul să fie tot mai mult pe buzele noastre? Prima măsură pe care am putea-o lua este să nu ne mai concentrăm doar asupra problemelor sau afecţiunii noastre, ci să începem să vedem latura pozitivă a fiecărui moment al vieţii. În plus, ar trebui să ne străduim să fim raţionali şi să înlăturăm din minte gândurile absurde, care nu fac altceva decât să exagereze starea în care ne aflăm. Putem dezvolta simţul umorului şi învăţând să privim lucrurile dintr-o perspectivă diferită. Asta nu înseamnă că vom râde sau zâmbi mereu. Însă, dacă vom vedea latura amuzantă a lucrurilor, vom putea face faţă mai uşor situaţiei. Umorul ne abate pentru moment atenţia de la grijile noastre, ne ajută să privim problema dintr-o nouă perspectivă şi să-i facem faţă găsind noi soluţii.

Râdeţi mult şi veţi trăi mult.

Reclame
 
6 comentarii

Scris de pe 02/03/2009 în zambet

 

6 răspunsuri la „Râsul, benefic pentru om.

 1. Mike

  04/03/2009 at 15:37

  Omul vrea să se simtă bine. Râsul îţi provoacă o stare de extaz, prin urmare te simţi bine. Dacă te simţi bine, trăieşti mai mult. timp. E logic. 😛

   
 2. Vasile

  04/03/2009 at 17:14

  @asa este Mike.

   
 3. sHaDoW gIrL

  09/03/2009 at 17:30

  hm…
  o sa-ti spun:)

   
 4. sHaDoW gIrL

  09/03/2009 at 17:31

  in privinta poeziei ma refer:D

   
 5. sHaDoW gIrL

  09/03/2009 at 17:32

  ceva…ceva trist..:)
  o parte a vietii mele..:P
  dar a trecut:)

  f tare postul asta:X

  app eu fac burta de ras

  ATENTIE!…cand incep sa rad nimic si nimeni nu ma poate opri!
  :-j

   
 6. vasi

  09/03/2009 at 18:14

  sHaDoW gIrL, referitor la poezie interesanta inspiratie:) , cind e vorba de ras si eu sunt ca si tine, abia ma pot abtine daca situatia asta o cere.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: