RSS

Care este sensul vieti?

12 mai

Fiecare dintre noi ne-am pus aceasta intrebare fundamentala. Raspunsul la aceasta intrebare ne intereseaza pe fiecare dintre noi deoarece in functie de raspuns putem sa vedem daca am gasit sensul vieti.

Insa se ridica o alta intrebare. Are viata omului intradevar un sens?

Va invit la o dezbatere pe marginea acestui subiect.

Tu cititorule, ai gasit sensul vieti? Daca da, impartasestene si noua cum si in ce consta sensul vieti.

Reclame
 
5 comentarii

Scris de pe 12/05/2009 în încredere, calatoria, prieteni, timp

 

5 răspunsuri la „Care este sensul vieti?

 1. Grim_Cris

  14/05/2009 at 17:12

  Aici parerile sunt impartite. Daca vrei sa calculezi din punct de vedere religios, viata pa Pamant este pregatitoare pentru viata vesnica de dupa

  Daca nu, raspunsul difera in functie de persoana

   
 2. Mike

  14/05/2009 at 17:47

  Şi eu mă întreb uneori care e sensul vieţii, ce e existenţa şi altele asemănătoare…
  Un pasaj din ce am scris mai demult pe blog. Suna cam aşa

  Existenţa reprezintă realitatea uneori şocantă, reprezintă iubire, suferinţă, iluzie, dorinţe arzătoare cărora ne e teamă să le dăm curs, iluzii deşarte, întamplari ambigue, planuri ipotetice, gânduri fără sens ori bine ţintite, sentimente neîmpărtăşite, fericire, sarcasm, ironie, laşitate, falsitate, moralitate, succes, nepăsare, indiferenţă… Sunt departe de a da un răspuns complet la întrebarea mea. Dacă prin absurd aş reuşi să desluşesc acest mister tainic, fragilitatea existenţei s-ar prăbuşi, odiseea pământească ar lua sfârşit, soarele ar adormi îmbăţişat de moarte, cartea vieţii s-ar închide.

  Ne mai auzim!

   
 3. vasi

  14/05/2009 at 18:42

  @Grim_Cris, este adevarat ca acum fiecare dintre noi se poate pregati pentru viata viitoare, insa ca sa te pregatesti pentru viata viitoare trebuie mai intai sa cunosti raspunsul la aceasta intrebare ca sa stii cum sa actionezi.

  @Mike, A stii care este sensul vieti nu e atat de greu pentru ca are legatura cu inchinare noastra.

   
 4. DianaEmma

  15/05/2009 at 08:35

  Eu cred ca sensul vietii este viata insasi.
  Sa traiesti prin tot ce inseamna a trai. Sa lupti sa traiesti. Sa te bucuri de tot ce iti ofera viata; sa suferi; sa iubesti, sa razi, sa plangi, sa te tulburi, sa iti gasesti echilibrul interior, sa treci prin toate starile.

  Si poate sensul vietii e si viata altora… sa-i influentam… pentru ca ca tarind, e imposibil sa nu influentam pe cineva in vreun fel. Si cand murim, lasam ceva in urma… bucati din sufletul nostru ramase in altii. Si prin acele bucati, ramanem intr-un fel in continuare vii.

  Pur si simplu sa traiesti… e simplu sensul vietii, dar ne complicam cautand scopuri mari, prostesti, inteligente, practice, absurde… si de multe ori uitam pur si simplu sa traim.

   
 5. vasi

  16/05/2009 at 21:43

  Raspunsul meu este: A găsi adevăratul sens al vieţii înseamnă a şti pentru ce trăieşti, a avea un obiectiv clar şi a-ţi concentra eforturile spre realizarea lui.
  Faptul că suntem înzestraţi cu raţiune, conştiinţă şi inteligenţă dovedeşte că am fost creaţi cu un scop bine definit. Prin urmare, putem găsi adevăratul scop al vieţii şi putem avea o viaţă plină de sens numai dacă trăim în armonie cu scopul Celui ce ne-a creat.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: